5 chei pentru a-ți ameliora sănătatea cerebrală la micul dejun

Pentru a favoriza sănătatea cerebrală, este important să consumi încă de la micul dejun nutrienţi care te vor ajuta să îţi faci plinul de energie şi care te vor ajuta în acelaşi timp să stimulezi oxigenarea creierului.

În plus, dacă vei stimula sănătatea cerebrală, vei reuşi în acelaşi timp să te bucuri de o mai bună calitate a vieţii. Creierul este şi el un muşchi care trebuie să fie stimulat, lucrat pentru a deveni mai agil, pentru a-l ajuta să câştige în neuroplasticitate sau în rezervă cognitivă. Alimentele joacă şi ele un rol foarte important în acest caz.

Iată deci care sunt cele cinci alimente care nu ar trebui să lipsească de la tine din meniu atunci când vine vorba despre sănătatea cerebrală.

Chia pentru creier. Seminţele de chia conţin acizi graşi omega 3, esenţiali pentru buna funcţionare a sănătăţii cerebrale. Conţin mai mult calciu decât laptele, mai mulţi antioxidanţi decât afinele şi mai mult fier decât spanacul. Incredibil! Deci reprezintă o modalitate excelentă de a începe ziua, mai ales că sunt bogate şi în fibre sau potasiu.

Avocado pentru funcţiile cerebrale. Fructul avocado este cel care poate ameliora aprovizionarea cu sânge şi oxigenarea creierului. Grăsimile sănătoase din avocado te ajută să ai cele mai sănătoase artere iar acizii graşi mononesaturaţi sunt cei care protejează celulele nervoase ale creierului.

Ceaiul verde şi antioxidanţii săi. Catechinele sale sunt de mare ajutor pentru sănătatea cerebrală. Aportul său de antioxidanţi şi de vitamina C sunt cei care te ajută să te protejezi de maladii precum Parkinson sau Alzheimer.

Fulgii de ovăz cu cacao, fără zahăr. Un amestec excepţional de care trebuie să profiţi. Amestecă fulgii de ovăz cu ciocolată neagră fără zahăr, pentru a profita de vitamine, minerale şi de acizi graşi mononesaturaţi.

Afinele, cele mai bune pentru creier. Sunt fructe foarte bogate în tanini, antiocianine şi flavonoizi. Sunt cele care favorizează conexiunea neuronală şi învăţarea.

Lasă un răspuns