De ce să vizitezi Catalonia

Catalonia nu se rezumă la Barcelona. Descoperă cu ajutorul nostru de ce ar trebui să vizitezi această regiune superbă.

Orașe cu caracter. De la marele oraș mediteranean Barcelona la micuțele orașe fermecătoare care au inspirat mari artiști și producători de film precum Girona sau Cadaques, orașe cu arhitectură medievală precum Pals și Montblanc, orașe romane precum Tarragona sau moderniste precum Reus, altele recunoscute pentru tradiția comerciantă precum Vic, Manresa sau Tortosa…Catalonia este o regiune a căror orașe se bucură de o vitalitate de neegalat.

O cultură bogată și ancestrală. Bogăția culturală a Cataloniei este recunoscută pe plan internațional. De fapt, teritoriul numără o mulțime de monumente și clădiri clasate în Patrimoniul Umanității de Unesco. Numeroase festivaluri care marchează debutul sezonului estival, sărbători patronale și tradiții ancestrale, Catalonia are de toate pentru toți.

O gastronomie autentică și rafinată. Catalonia se prezintă drept o destinație gastronomică și oenologică totodată cu cele 12 podgorii ale sale care nu fac decât să valorizeze acest teritoriu prin intermediul numeroaselor savori și arome, datorită fructelor de mare de la Costa Brava și gastronomiei vulcanice din Garrotxa.

O natură splendidă între Pirinei și Mediterană. Catalonia numără 18 spații naturale printre care Parcul National Aigüestortes și lacul St. Maurici, în Pirineii catalani, rezerve clasate biosfere de Unesco precum Parcul Natural Montseny sau Ebro Delta Natural Park…o natură care se etalează printre peisaje de munte și litoralul său de peste 400 de kilometri mărginit de apele turcoaz ale mediteranei.

O destinație pentru toți. În Catalonia, numai puțin de 23 de destinații arborează eticheta Turism Familial. Pe coastă, 19 destinații relaxante au fost etichetate drept Plaje pentru familii. Catalonia dispune de 25 de destinații accesibile tuturor.

Un climat blând de-a lungul întregului an. Situată între munte și mare, Catalunia dispune de un climat mediteranean plăcut, blând pe tot parcursul anului, în orice anotimp. Turiștii au posibilitatea de a practica sporturile de iarnă într-una din cele 13 stațiuni de schi sau sa profite de soarele pe numeroasele plaje.

Lasă un răspuns