Fleabag – motive pentru care să te uiți la acest serial feminist și jubilatoriu

O capodopera apartinand creatoarei si actritei principale, Phoebe Waller- Bridge, „Fleabag” povesteste peripetiile prin care trece o femeie din Londra, trecuta de 30 de ani, foarte indrazneata si amuzanta care vrea sa treaca de perioada doliului, apeland la sex.

Un serial care da dependenta, stralucitor, care la data de 5 ianuarie 2020 a primit doua Golden Globes si patru premii la Premiile Emmy din toamna anului trecut.

Are o poveste foarte originala. O eroina de 30 de ani celibatara, are un umor exacerbat si fara pereche. Dependenta de sex, foarte pasionala Fleabag este confuza si depresiva inca de la moartea celei mai bune prietene ale sale cu care avea un salon de ceai in jurul temei porcusorilor de Guineea. Da, aceasta este tema.

Serialul se deteaseaza intrand si in traditia mai multor seriale birtanice precum « The Office », « How Not to Live Your Life” sau “Peep Show”, oferind punctul de vedere al unui narator pe post de ancora.

Originalitatea sa consta in faptul ca Fleabag, aceasta femeie cu un suras minunat se adreseaza direct camerei, vorbind cu telespectatorii, interpelandu-i cel mai adesea chiar si atunci cand se afla in mijocul unei discutii.

Eroina sa este foarte imprevizibila. Fleabag este un concept, la fel ca si eroina sa principala, ea insasi. Fugind de doliul dublu pe care il traieste, cel la mamei sale si al celei mai bune prietene, aceasta isi gaseste reufgiu in paturile barbatilor pe care ii intalneste.

Serialul este unul unic deoarece eroina sa nu se preface deloc. Este constienta de defectele sale fara sa le revendice insa. Stie foarte bine ca daca va avea amanti unii dupa altii nu face altceva dect sa fuga de confrunarea cu ea insasi. Stie ca este autodestrucitva, dar rade de consecinte si ne face si pe noi sa radem alaturi de ea.

Personajele din serial sunt toate amuzante in felul lor. Fleabag incarneaza umorul negru care vine sa camufleze sentimente de tristete si de disperare profunda. Umorul este aici cel care protejeaza ca o armura oamenii. Am putea spune chiar ca acest serial se apropie putin de serialul australian « Please Like Me ».

Minunata actrita Phoebe Waller- Bridge. Da, ati inteles deja, acest serial este proiectul acestei minunate actrite. Are o interpretare fina si eleganta si un umor inegalabil. Un personaj pe care il intepreteaza atat de bine incat se cofunda cel mai adesea cu el. Actrita este minunata, fabuloasa, in acest rol de anti-eroina torturata. Aceata joaca alaturi de Sian Clifford, care este sora sa si de Olivia Colman, care este soacra sa. Sa nu uitam de preotul sexy Andrew Scott sau de Brett Gelman care este socrul sau.

Lasă un răspuns