I ragazzi dello Zecchino d’oro, cu Matilda de Angelis pe Netflix

Printre noutatile italiene recent postate pe Netflix se numara acest film din 2019, I ragazzi dello Zecchino d’Oro, un film care revine asupra crearii in anii ’60 a unui grup coral pentru copii, devenit in ziua de azi o referinta italiana in intreaga lume.

Povestea se deruleaza in Bologna anilor ’60. Tanara Mariele Ventre (Matilda de Angelis), o profesoara de canto pasionata, va lua sub aripa sa un grup de copii pentru a forma un cor. Printre acestia se numara Mimmo, un baiat in varsta de 9 ani, care prefera viata pe strada in detrimentul scolii.

Ii place sa isi petreaca timpul impreuna cu gasca fratelui sau mai mare Sebastiano. Ingrijorata pentru viitorul sau, mama decide sa il inscrie la o auditie pentru un concurs de cantece. Timbrul sau atrage atentia celor prezenti si Mariele il va lua pe baiat aub aripa sa. Alaturi de alti baieti selectionati alaturi de el, acest prim grup coral de baieti va da nastere unei emisiuni de televiziune, de acum ininte intrata in istoria tarii: Zecchino d”Oro.

Filmul ne transporta cu pasiune in Italia anilor ’60. Mimmo este fiul unor imigranti din Sicilia si povestea sa se combina cu cea a crearii unei institutii televizuale. Selectionat alaturi de Caterina, fiica unor antreprenori bogati si Gaetano, fiul unui carabinier si a unei mame ambitioase, acest trio de copii va deveni la scurt timp inseparabil sub tutela lui Mariele.

Scoala de muzica este in egala masura o scoala a vietii si experienta va conduce la nasterea unei formari permanente, cunoscute sub numele de Piccolo Coro dell’Antoniano. Si, ca fapt, divers, trebuie sa stiti ca in 2019 acest grup coral isi incheia al patrulea turneu cu ghiseele inchise in China…

Pe langa reconstituirea impecabila a epocii, filmul se poate baza pe farmecul si talentul lui Matilda de Angelis, in pielea lui Mariele.

Lasă un răspuns