Mierea de lavandă – care îi sunt beneficiile și cum se poate utiliza?

Mierea de lavanda se foloseste pentru a trata infectiile respiratorii, problemele cu somnul sau arsurile lejere. Iata insa mai multe despre acest remediu natural.

Miere de cimbru, miere de tei, de rozmarin… mierea are un loc special la noi in bucatarie. Dar in functie de planta din care se fabrica, mierea detine o multime de beneficii pentru sanatate.

Care sunt cele ale mierii de lavanda?

De unde provine mierea de lavanda? Exista patru tipuri de lavanda – lavanda „adevarata”, lavanda aspic, lavanda stoechas si lavandina. In general, lavanda creste in solurile mangaiate de soare din partea de sud a Frantei. Iar mierea de lavanda se poate recunoaste foarte usor dupa culoarea sa foarte deschisa, textura sa onctuoasa si savoarea sa minunata, fructata.

Care sunt beneficiile mierii de lavanda?

Pe langa faptul ca este delicioasa pe o tartina de la micul dejun sau adaugata in iaurt, mierea de lavanda are mai multe virtuti excelente pentru sanatate. Daca nu te simti bine, esti gripat sau te confrunti cu o bronsita, varsa cateva picaturi din aceasta miere intr-o infuzie pentru a trata si degaja caile respiratorii.

Deci mierea de lavanda este antiseptica, antibiotica si anti-inflamatorie. Este deci un remediu natural foarte bun pentru a ajuta la vindecarea infectiilor respiratorii. Dar este foarte eficienta si in cazul in care te confrunti cu o tuse uscata. Deoarece actioneaza asupra gatului datorita actiunii sale lubrifiante.

O alta proprietate a mierii de lavanda- poate trata arsurile mai lejere sau mai superficiale. Pielea se va cicatriza cu ajutorul ei mult mai repede. Iar in cazul intepaturilor, va reusi sa minimizeze durerea.

Pentru a trata insomniile, mierea de lavanda se poate folosi in felul urmator- poti adauga intr-un pahar cu lapte de cald putina miere. Este cea mai buna si pentru persoanele care se confrunta cu probleme reumatismale sau spasmodice.

Dar mierea de lavanda poate trata si problemele digestive precum ulcerul la stomac sau gastritele.

Chiar daca mierea de lavanda are beneficii excelente pentru sanatate, mai poti apela si la alte tipuri de miere.

Ce alte tipuri de miere exista pentru a te trata:
– mierea de castan care poate stimula si accelera circulatia sanguina.
– mierea de eucalipt care te poate proteja de bacterii si de virusi pe timp de iarna.
– mierea de rozmarin, imbogatita in fier, cupru sau calciu, care poate favoriza o mai buna digestie si poate activa secretia de bila.

Lasă un răspuns