Salina Turda – o experiență turistică pe cât de frumoasă, pe atât de friguroasă

Cei mai curajosi dintre turisti, care suporta foarte bine frigul si vor sa traiasca o experienta de neuitat, pot vizita Salina Turda, unul din cele mai frumoase locuri in care se vor simti ca intr-un film Stiintifico-Fanrastic, cu un peisaj minunat, cu posibilitatea de a respira aer curat si de a face miscare.

In adancurile pamantului, la 30 de kilometri de Cluj-Napoca se intinde Salina Turda pe o suprafata destul de mare. Se spune ca aerul salin de aici are proprietati miraculoase pentru afectiunile ORL, iar galeriile tapetate cu sare surprind turistii intr-un mod foarte placut.

Vizita la Salina Turda pas cu pas

O data ajunsi la Salina Turda, turistii trebuie sa isi cumpere un bilet. Acel bilet nu costa o avere si reprezinta pretul pe care acestia il platesc pentru cateva zeci de minute de sanatate curata. De cum intra, galeriile tapetate cu sare, foarte racoroase, ii primesc intr-o atmosfera spectaculoasa. Unii sunt atat de curiosi incat chiar gusta peretii pentru a se convinge de acest lucru.

Coborarea in inima salinei se face foarte lejer, prin Mina Rudolf, unde turistii sunt ghidati de plasele de lumina superbe pana la baza, intr-un loc superb amenajat. Acest spatiu cvasi-selenar are si un magazin cu suveniruril, banci si mese, locuri de joaca precum si un mic amfiteatru pentru petrecerea timpului liber de catre turisti.

Un alt loc fantastic, dupa parcurgerea altor trepte este Mina Terezia, cu poduri de lemn, cu un lac subteran minunat ai carei pereti au o textura florala formata din sare. Pe lac se poate face o plimbare cu una din barcutele ancorate acolo. Exista, de asemenea, alte modalitati de petrecere a timpului liber in salina.

Lucruri importante despre Salina Turda

Salina Turda a fost sapata inca din Evul Mediu pentru ca oamenii sa exploateze sare din ea si in timp a devenit una din cele mai importante obiective turistice din tara. Salina este compusa din mai multe galerii de mina si camere de exploatare, este un spatiu foarte vast care merita vizitat macar o data in viata.

Cele mai importante obiective din salina sunt: intrarea principala si intrarea veche, sala putului de extractie, sala ecoului, Mina Iosif, Sala de apel, Altarul, Scara Bogatilor, Mina Rudolf, Mina Ghizela si Mina Terezia. Se poate ajunge foarte usor la salina din orasul Turda, drumul fiind foarte bine semnalizat si este bine ca salina sa se viziteze in orice perioada a anului, in orice zi a saptamanii.

Turistii trebuie sa stie ca in salina nu au voie cu animale, alimente, nu vor avea semnal la telefon, temperatura este de 12 grade deci trebuie sa se imbrace adecvat, iar preturile sunt chiar accesibile, atat pentru cei care merg individual cat si in grupuri.

Lasă un răspuns